Sunday, July 8, 2012

Bengkel 12 Langkah Pengeksport Berjaya, Grand Continental, Kuala Terengganu, 18 Julai 2012

9 July 2012
MT / BPP / ETU / WRK / 3 (2012)

Tuan/Puan,

BENGKEL “THE 12 STEPS TO SUCCESSFUL EXPORTING (12 LANGKAH UNTUK PENGEKSPORT BERJAYA)”

Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE) dengan berbesar hati ingin menjemput tuan/puan ke “Bengkel The 12 Steps To Successful Exporting (12 Langkah Untuk Pengeksport Berjaya)”. Maklumat lanjut adalah seperti berikut:-

Tarikh : 18 Julai 2012 (Rabu)
Masa : 9.00 am – 3.30 pm
Tempat : Hotel Grand Continental Kuala Terengganu
Jalan Sultan Zainal Abidin, Daerah 8,
Kuala Terengganu, Terengganu

Bengkel ini diadakan bertujuan untuk memberi bimbingan dan pengetahuan yang lebih mendalam kepada para pengeksport Malaysia tentang bagaimana untuk menjadi seorang pengeksport yang berjaya terutamanya dalam mengendalikan hal ehwal perniagaan di dalam dan luar negara. Sila lihat program yang dilampirkan.


Penceramah yang akan mengendalikan bengkel ini ialah Encik A.B. Teoh, EXIM - Export-Import Consultant. Beliau merupakan seorang penulis buku bertajuk “Exporting and International Trade”. Beliau merupakan penulis rencana tetap TRADEMART – iaitu sebuah majalah untuk pengeksport yang diterbitkan oleh MATRADE. Beliau mendapati bahawa “The 12 Steps To Successful Exporting (12 Langkah untuk Pengeksport Berjaya)” merupakan sebuah program yang sangat berguna terutamanya untuk para pengekport Malaysia. Beliau juga seorang yang berpengalaman luas dan telah berkecimpung dalam bidang eksport selama 25 tahun di dalam dan luar negara.

Yuran penyertaan adalah PERCUMA. Pendaftaran boleh dibuat melalui Online Registration melaui portal MATRADE http://www.matrade.gov.my. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 17 Oktober. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi En. Aswad atau Puan Anis di Tel: 03-6207 7146/7124.

Agenda
Borang Manual

Sekian, terima kasih.(AZMAN MD. YUSOF)
Unit Kemahiran Pengeksport
Bahagian Pembangunan Pengeksport
MATRADE

No comments:

Post a Comment